28.7.17

4–5/1999 (Rumba 2)

Nylon Beatin voittokulku Suomen listoilla on ollut jo laajan riemastuksen aihe, mutta Viimeinen ei pääse vieläkään 50 hittiä -tilaston kärkeen. Vaikka sen viikkopisteet ovat paremmat kuin 80 prosentilla viime vuoden listaykkösistä (lähes 250), niin Cherin Believe pitää pintansa jo yhdeksännen kerran.

Vuodenaikaan nähden ilmassa liikkuu yllättävän vahvoja hittejä. Searchin' My Soulin ja Goodbyen pisteet ovat yhä korkealla, ja kärkiviisikkoon syyhkii vähän jälkijättöisesti, mutta vauhdikkaasti The Offspringin Pretty Fly (for a White Guy). Joulunumerossa uumoilin, mitkä syksyn julkaisut nousisivat uutena vuonna uuteen kukoistukseen, ja parhaiten nuo kriteerit täyttää Offspring.

Kärkiviisikon takana hittitaiston hemoglobiini alenee nopeasti: esimerkiksi E-typen Here I Go Again lipsuu vain yhden sijan, vaikka pisteet putosivat 22 prosenttia viikossa. Debytantitkin ovat aika outoja – Billie Myersin You Send Me Flying nousee suoraan 31:nneksi, vaikka daamin maailmanhitti Kiss the Rain ei rekisteröitynyt meillä laisinkaan.

Vielä oudompi on sija 35, Edyta Gorniakin One & One. Kun artisti on kerran todettu formaattiin sopivaksi, niin uusi single pääsee näköjään automaattisesti radiorotaatioon – eikä haittaa, että biisi on kehno kierrätys vain kahden vuoden takaisesta iskusävelmästä. Alkujaanhan One & One kuultiin Robert Milesin ja Maria Naylerin esittämänä.