28.7.17

40–41/1999 (Rumba 19)

Kärkikamppailu on 50 hittiä -listalla tasaisempaa kuin koskaan. Top 4 on kahdeksan pisteen sisällä, ja sijat 7–11 vielä tiiviimmässä sumpussa. Myöhäisen singlejulkaisun myötä uuden vauhdin löytänyt Ricky Martinin She's All I Ever Had on vuoden alhaisimmilla viikkopisteillä ykköseksi päässyt hitti. Kovin myöhään tuli myyntiin myös Backstreet Boysin Larger than Life: se palaa samalle sijalle (8), jolta lähti laskuun kuusi viikkoa sitten.

Albumitilaston kärkeen jyräävä Sting taitaa viedä hittilistallakin seuraavan paalupaikan, joka olisi miehen ensimmäinen. Brand New Day on nyt kakkonen, kuten oli aikoinaan myös Let Your Soul Be Your Pilot – silloin edelle jäi Oasisin Don't Look Back in Anger.

Epäonnen lukuko? Pet Shop Boys kiipeää listalle 13. kertaa, ja New York City Boy on duon korkein debyytti 13:ntena. Neljä porrasta alemmas ilmestyy Jari Sillanpään ykkösenä käyneen albumin nimiraita. Iskelmäpuolella tällainen tuttuus ei toki ole mitenkään tavatonta, mutta totean silti Onnenetsijän muistuttavan enemmän kuin tarpeeksi Tapani Kansan ikivihreää Tulkaa tytöt takaisin.