30.7.17

38–39/1993 (Rumba 19)

Kaija Koolle ojennettiin viime perjantain platinalevy suorassa tv-lähetyksessä, ja sukseeta säestää Kuka keksi rakkauden -biisin ennätyspitkä roikunta 50 hittiä -listalla. Se tarvitsisi kuitenkin vielä yhden listakerran ohittaakseen All That She Wantsin kokonaispisteet. Haddawayn What Is Love taitaa sinnitellä mukana vielä Kootakin kauemmin, mutta yhteispistetilaston kärki on sille liian kaukana.

Vaikka Jussi Raittisen 50-vuotispäivät ja uusi levy on huomioitu näkyvästi, vastaa perheen listamerkinnöistä pikkuveli Eero peräti kahdella biisillä. Miss on mun taivas -singlen vankin kannatuspohja tulee paikallisradioista, joissa Jussia puolestaan on lähestulkoon boikotoitu Hesarin synttärihaastattelun Gramex-lausuntojen takia.

Listan kärki on erittäin tasainen; jopa viitoseksi nousevien Suurlähettiläiden pisteet ovat lähellä ykkössijatasoa. Kärkikymppiä kaunistaa myös ex-Jugoslaviassa syntynyt povitähti Tatjana, jonka tie suomalaisten sydämiin kulki taattua Huviteltta–missikisa–Iltalehden kansi -reittiä.