30.7.17

1/1993 (Rumba 1)

Neljän viikon tauko 50 hittiä -listalla ei ollut ollenkaan haitaksi, liikehdintä on ollut juuri sopivan maltillista. Tilaston tuoreuttakin on joulutauolla parannettu, sillä Radio Ykkösen single- ja albumilistojen laadinta on siirretty maanantaista torstaiksi. Valtaosa uusista levyistähän julkaistaan maanantaina, joten ne ehtivät nyt paremmin mukaan. Viime viikko oli kylläkin niin hiljainen, ettei asialla ollut vielä käytännön merkitystä.

Whitney Houstonin I Will Always Love Youn kaula muihin on odotetun selvä, vaikkei niin ylivoimainen kuin USA:ssa ja Englannissa – jos Neon 2:n Kemiaa alkaa myydä yhtä hyvin kuin edeltäjänsä, saattaa kärkipaikan haltija pian vaihtua tai ainakin vavista laiskanlinnassaan.

Thin Lizzyä Top 20:ssä! Paikallisradiolistan kakkonen Kauas vuorten taa on Lizzyn tunnetuksi tekemä Whiskey in the Jar suomeksi. U2 debytoi näyttävästi, mutta suunta vienee saman tien alaspäin; tosin harvaa sen takana nousevaakaan uskaltaa veikata ohittajaksi. Ensi listalle olisi luvassa korkeita entryjä, jos joku vai julkaisisi jotain.